Acasă Social Conflict de muncă la OMNIASIG VIG SA

Conflict de muncă la OMNIASIG VIG SA

DISTRIBUIȚI

Astăzi a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru concilierea conflictului colectiv de  muncă de la nivelul OMNIASIG VIG S.A., companie de asigurari.

Peste 700 de salariați, membri de sindicat din cadrul Sindicatului OMNIASIG, au hotărât declanșarea conflictului colectiv de muncă de la nivelul companiei, deoarece negocierile începute pe data de 5 februarie 2020 au eșuat ca urmare a refuzului conducerii de a răspunde favorabil revendicărilor acestora.

Salariații sunt foarte nemultumiți deoarece, în ultimii doi ani, compania nu a mai acordat nicio creștere salarială și dorește ca în continuare timp de doi ani să nu acorde nimic. Revendicările principale ale salariaților se referă la o majorare salarială de 10% care să acopere inflația din perioada 2016-2019, creșterea valorii tichetelor de masă de la 9,57 lei/zi la 15 lei/zi și majorarea cuantumului unor bonusuri și prime acordate la nivelul companiei cu diverse.  ocazii.

Dacă pe parcursul concilierii nu se va ajunge la o înțelegere, salariații sunt hotărâți să parcurgă toate  formele de protest prevăzute de lege,  până la rezolvarea revendicărilor.

CNS Cartel ALFA și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB) anunță că sunt alături de membrii lor din cadrul Sindicatului OMNIASIG, susținându-le demersurile justificate pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here