Acasă Anchete Consiliul Concurenței a sancționat cinci companii cu 2,23 milioane lei pentru trucarea...

Consiliul Concurenței a sancționat cinci companii cu 2,23 milioane lei pentru trucarea unei licitații

DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din municipiul Pitești. Amenzile au fost aplicate astfel: Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61lei; Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. -187.969,87 lei; Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83lei; General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei; – Selca S.A. -368.066,74 lei.

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației. În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L.,General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt care a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here