Acasă Economie Consumatorii pot sesiza ANPC, pentru urgențe, la un număr de WhatsApp

Consumatorii pot sesiza ANPC, pentru urgențe, la un număr de WhatsApp

DISTRIBUIȚI

Pentru a fluidiza comunicarea directă cu consumatorii din toată țara, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pune la dispoziție, din 7 februarie 2022, numărul de telefon pentru aplicația WhatsApp 079.021.9551.

”Am înființat acest număr special, care se va afla în permanență la mine, pentru a putea fi cât mai aproape de consumator și a mă putea implica personal în gestionarea situațiilor urgente care pot apărea și care vor fi semnalate astfel”, declară Horia Constantinescu, președinte al ANPC.

La acest număr, care nu va folosi funcția de apel video sau cu voce, sunt așteptate mesajele scrise și imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgență în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul țării.  Este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică și gaze naturale, cazuri de debranșări, pentru neplată a unor facturi greșite la energie încă necorectate, precum și situații urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competența legală de soluționare a instituției și le vor da curs. Mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamațiile realizate în mod curent. Primirea reclamațiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcție de raza teritorială în care își desfășoară activitatea operatorul economic reclamat.

Reclamaţiile se fac în format scris – transmise prin poștă -, în format electronic sau se depun personal, pentru souționarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege

Formularul de reclamație online se află pe site-ul instituției, la linkul http://reclamatii.anpc.ro/Reclamatie.aspx

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here