Acasă Anchete CONTINUĂ AUDIERILE ÎN DOSARUL BUFTEA

CONTINUĂ AUDIERILE ÎN DOSARUL BUFTEA

DISTRIBUIȚI

BUfteaFostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo Cristian Borcea, închis la Jilava, a fost adus luni dimineaţa la DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul legat de deturnarea unor bani primiţi de FRF de la FIFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea. De asemenea, la sediul DIICOT a fost adus şi Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Avram este şi el în închisoare, după ce a fost condamnat, în aprilie 2015, la trei ani de închisoare într-un alt dosar.

Până în prezent, au fost audiaţi de procurori fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir; Marian Rusen, preşedintele clubului Juventus Colentina, Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA;, Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani, Ştefan Stana și sindicalistul Dumitru Costin.

În perioada 2010 – 2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de euro, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice. Infracţiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here