Acasă Info Local Continuă campania de depistare precoce a cancerului de col uterin

Continuă campania de depistare precoce a cancerului de col uterin

DISTRIBUIȚI

Campania de depistare a cancerului de col uterin continuă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea. Sprijinită de CJ Ilfov, campania vizează depistarea timpurie a acestei probleme de sănătate.

Femeile care au între 24 și 64 de ani, cu domiciliul în județul Ilfov, pot merge la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea pentru un consult ginecologic gratuit.

Acest consult este completat de o examinare non-invazivă, efectuată cu ajutorul unui aparat ultramodern, unic în țară, care depistează leziunea precanceroasă în mai puțin de două minute și scurtează semnificativ perioada de așteptare până la inițializarea tratamentului, precizează CJ Ilfov.

Medicul primar Ala Danilceac, de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buftea: ,,Imunizarea împotriva HPV previne infecția cu anumite genotipuri cu risc crescut, ceea ce duce la o scădere a riscului de cancer de col uterin prin vaccinare.“

Anual, peste 1.800 de femei mor în România ca urmare a cancerului de col uterin și aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală. Incidența este de 2,5 ori mai mare decât media UE-27, iar rata mortalității de peste 4 ori mai mare, aceste date plasând țara noastră pe primul loc din punctul de vedere al incidenței și al mortalității asociate cancerului de col uterin, la nivelul țărilor din Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here