Acasă Info Local Continuă dezinsecția la Nuci, Gruiu, Snagov și Ciolpani

Continuă dezinsecția la Nuci, Gruiu, Snagov și Ciolpani

DISTRIBUIȚI

Continuă dezinsecția în județul Ilfov, în Aria Natural Protejată aflată în grija primăriilor Nuci, Gruiu, Snagov și Ciolpani. În acest sens, Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, va efectua tratamentele pentru Hyphantria Cunea (omida păroasă a dudului) generaţia a II-a.

Se va acționa terestru, în interiorul localităților, spaţii verzi de utilitate publică, aliniamente stradale, drumuri judeţene. Tratamentele vor fi efectuate în perioada 8 – 14 august, dimineaţa, începând cu orele 4.00. Se va folosi insecticidul DIMILIN 25 WP, în doză de 0,1 kg /ha. Produsul nu este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

De regulă, tratamentul se efectuează în prima zi din intervalul menționat, iar în cazul în care condițiile meteo nu permit, se amână pentru ziua următoare favorabilă aplicării.

Pentru a evita evenimentele neplăcute care pot apărea pe parcursul acțiunii de dezinsecție, la fața locului va fi prezent câte un delegat din partea fiecărei primării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here