Acasă Info Local CONTINUĂ DOTAREA CU AUTOSPECIALE MODERNE A ISU BUCUREȘTI – ILFOV

CONTINUĂ DOTAREA CU AUTOSPECIALE MODERNE A ISU BUCUREȘTI – ILFOV

DISTRIBUIȚI

ambasador PoloniaMarian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Cezar Radu Soare, secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, împreună cu alți reprezentanți ai autorităților din București și Ilfov, au participat vineri, 19 iunie, la prezentarea unui nou lot de echipamente de intervenție în situații de urgență, de care beneficiază Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

La evenimentul organizat în Piața Constituției de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov (ADIBI) a participat și Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, având în vedere că o companie poloneză a fost cea care a câștigat licitația privind livrarea noilor autospeciale. Este vorba de 11 autospeciale, alte trei fiind în curs de achiziționare. Echipamentele fac parte dintr-un proiect referitor la dezvoltarea și dotarea serviciilor specializate pentru intervenții în situații de urgență în regiunea București – Ilfov, finanțat din fonduri europene în cadrul exercițiului bugetar 2007 – 2013, a cărui valoare totală este de 21,83 milioane lei, finanțarea nerambursabilă ridicându-se la 14,12 milioane lei.

Se urmărește în continuare creșterea cantitativă  și calitativă a dotărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București – Ilfov, prin  dotarea cu mijloace noi și moderne de intervenție, precum și îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență la nivelul întregii Regiuni București – Ilfov, prin reducerea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru intervenții în situații de urgență. În prezent, timpul de răspuns la intervenții în această regiune este 14 minute în mediul rural și nouă minute în mediul urban. Echipamentele achiziționate de ADIBI sunt date în folosință gratuită ISU prin contracte de comodat pentru o perioadă de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here