Acasă Educatie COPII DIN ILFOV, INAPOI LA SCOALA

COPII DIN ILFOV, INAPOI LA SCOALA

DISTRIBUIȚI

copiiAsociația EDULIER anunță lansarea Campaniei Înapoi la Școală, prin care și-a propus să trimită copii din cinci județe ale țării la școală, cu ghiozdane noi, complet echipate

În perioada iulie – august 2016, asociația și-a propus, să trimită la școală, aproximativ 500 de copii cu vârstele între 4 și 16 ani, pe care asociația îi susține în Corbeanca, Periș, Buriaș, Bălteni, Brătulești, Otopeni, Balotești (județ Ilfov), Daia (județ Giurgiu), Ciocănești (județ Dâmbovița), Liveni (județ Botoșani) și București.

Conform statisticilor, 4,5% dintre copiii şi tinerii cu vârste între 12 şi 18 ani, din mediul rural,  lipsesc de la şcoală pentru că trebuie să lucreze. Aproximativ 58,5% dintre copiii şi tinerii cu vârste între 12 şi 18 ani îşi ajută familia lucrând în gospodărie, alocând, pentru aceste activităţi peste 2 ore pe zi. Există familii care s-au văzut nevoite, în ultimul an, să recurgă la trimiterea copiilor la lucru în ţară (1,4%), abandonând astfel școala. Abandonul survine, în 45% dintre cazuri, ca urmare a  lipsei posibilităţilor familiei de a acoperi cheltuielile pentru continuarea şcolarizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here