Acasă Educatie Copiii de la Grădinița nr.1 Cernica: ”Suntem mari, suntem mari/ Noi...

Copiii de la Grădinița nr.1 Cernica: ”Suntem mari, suntem mari/ Noi acum suntem școlari!”  

DISTRIBUIȚI

Copiii din grupa mare, unde educatoare este doamna Mihaela Matei, au prezentat sceneta ”Căsuța din oală”. Într-o atmosferă de sărbătoare, pe poarta grădiniței intră vădit emotionați copiii, însoțiți de părinți și bunici. Au serbare, ultima în calitate de preșcolari, copiii din grupa mare.

La intrarea în grădiniță se despart, copiii intră în sala de grupă devenită cabina actorilor, iar părinții în sala de mese, devenită sală de spectacol. Înainte de a îmbrăca robele, au vrut să arate părinților și cadrelor didactice ce buni actori sunt, că nu au fost degeaba la grădiniță. Fiecare copil a interpretat rolul unui personaj din povestea ”Casuța din oală”.

La ora stabilită, micii actori intră în scenă și cu ajutorul doamnei educatoare. Fiecare se așează la locul potrivit. Începe spectacolul. Mai emoționați decât copiii au fost părinții și bunicii prezenți în număr mare la serbare. Rând pe rând au intrat în scenă, și-au spus rolul și au primit aplauze. Fericirea se citea pe fețele lor. Serbarea a ridicat ștacheta la nivelul la care este grădinița, una modernă la standarde europene, dorită de mulți părinți, chiar și din alte localități

După terminarea scenetei, copiii au îmbrăcat robele de absolvenți. Pentru prima oară în viața lor. La intrarea copiilor în sală s-a făcut liniște. Copiii sunt absolvenți, părinții au de acum copii mari. ”Suntem mari, suntem mari, Noi acum suntem școlari!” Acestea sunt versurile cântecului pe care au intrat în scenă micii absolvenți. Fiecare copil a recitat o poezie cu specific școlar. De data aceasta emoțiile au fost copleșitoare și au aparut lacrimi în ochii părintilor. Dar, surpriză! Din bucătăria grădiniței apare strălucitor tortul. Tortul de absolvire. Gata! Ne pregătim pentru școală, dar până atunci, vacanțăăă!

 

          Grădinița în cifre:

  • 86 de copii înscriși,
  • trei grupe – una mare și două mijlocii
  • 44 de copii înscriși la program prelungit și 42 la program normal.

 

ADRIAN MATEI, documentarist Centrul de Documentare și Informare Școala Gimnazială nr.1 Cernica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here