Acasă Educatie Corbeanca: Despre regulile de circulație și siguranța în viața de zi cu...

Corbeanca: Despre regulile de circulație și siguranța în viața de zi cu zi

DISTRIBUIȚI

La 9 august 2022 , polițiștii Biroului Siguranța Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Politie al Județului Ilfov au desfășurat  două  activități informativ-educative în localitatea Corbeanca.

Prima activitate s-a desfășurat în cadrul unei tabere de vară organizată în comuna Corbeanca, unde au participat copii cu vârste între 9 și 13 ani, iar a doua activitate s-a  desfăsurat la Grădinița nr.2 din Tamași, comuna Corbeanca, beneficiari fiind  mai mulți preșcolarii.

Temele dezbătute cu cei mici au fost despre regulile de circulație și siguranța în viața de zi cu zi.

Polițiștii le-au prezentat acestora câteva reguli, pe care cei mici trebuie să le aibă în vedere, în viata de zi cu zi, pentru a evita victimizarea, respectiv, să nu discute cu necunoscuții și să nu primeasca daruri de la acestia, să nu plece însoțiți de persoane necunoscute, să nu se urce în autoturismele străinilor și să nu se îndepărteze de locuință, fără știrea părinților.

Pe linie rutieră le-au fost prezentate reguli de circulatie pentru a se proteja atunci când sunt participanți la trafic în calitate de pietoni.

Totodată, cei mici au aflat care este Numărul Unic de Urgentă și care sunt situațiile în care poate fi apelat acest număr.

În cadrul activităților, cei mici au interacționat cu polițiștii, au fost entuziasmați și și-au exprimat dorința de a mai participa și la alte activități de acest gen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here