Acasă Politic Corina Crețu demisionează

Corina Crețu demisionează

DISTRIBUIȚI

Corina Crețu l-a informat pe Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, că începând cu 1 iulie demisionează din funcția de comisar european pentru a-și prelua mandatul de europarlamentar.

”Având în vedere numeroasele întrebări pe care le primesc privind statutul meu de după rezultatele alegerilor europarlamentare din 26 mai, doresc să fac următoarele precizări:

  1. Guvernul României nu s-a decis în legătură cu nominalizarea Comisarului European din viitoarea componență a Executivului european, ca atare l-am informat pe Președintele Comisiei Europene, Domnul Jean-Claude Juncker, că îmi voi îndeplini îndatoririle de Comisar European pentru Politică Regională până la data de 1 iulie, zi în care voi demisiona din calitatea de Comisar European.
  2. Noul Parlament European se va întruni la data de 2 iulie 2019 la Strasbourg, moment în care îmi voi prelua mandatul de europarlamentar, ca urmare a încrederii pe care au acordat-o românii echipei PRO România.
  3. Astăzi l-am informat pe Președintele României că sunt nevoită să demisionez din calitatea de Comisar, pentru a evita starea de incompatibilitate si pentru a-mi putea prelua mandatul de Membru al Parlamentului European.

Mulțumesc tuturor celor care au votat PRO România, pro-Europa!”, anunță pe Facebook Corina Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here