Acasă Info Local Cornel Zainea a demisionat din USR și din Camera Deputaților

Cornel Zainea a demisionat din USR și din Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

Parlamentarul de Ilfov a fost la un pas să câștige Primăria Chiajna

Deputatul USR de Ilfov Cornel Zainea, care a pierdut ”la mustață” funcția de primar al comunei Chiajna în fața lui Mircea Minea, candidatul Alianței Social Liberale PSD – ALDE, a demisionat din partid și din Parlament, motivând, printre altele, că ”USR și se pare că și PLUS devin partide în care câștigă cine are control pe filială”.

”În 2016 am intrat în politică plin de entuziasm și dorință. Nu știam cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar am descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greșit.

Am luptat în USR pentru principiile și valorile în care cred. Pentru interzicerea cumulului de funcții care creează baroni locali. Pentru vot reprezentativ. Pentru transparentizarea cheltuirii sumelor forfetare ale parlamentarilor. Am vorbit sistematic despre meritocrație, despre cum ar trebui să măsurăm performanța unui parlamentar. Unele din aceste lupte le-am pierdut. USR și se pare că și PLUS devin partide în care câștigă cine “are control pe filială”.

Demisionez din USR. Dar și din Parlament!

Din acest punct, cred că doar un mesaj politic extrem de puternic mai poate produce schimbările pe care societatea le așteaptă de 30 de ani. Limitarea mandatelor pentru orice funcție publică. Vot pentru persoane, nu pentru liste. Un stat în care oamenii ajung în funcții pe merit, nu un stat capturat de impostori.

Într-un gest de onoare pe care îl consider obligatoriu, fiind ales deputat pe listele USR, mi-am dat și demisia din Parlament. Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agățate de coadă. E o discuție mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite. Dacă corupția este considerată un cancer al societății românești, cred că pensia specială este un fel de… COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoșii” nu prezintă niciun fel de simptome!

Ce va urma

Nu plec nicăieri. Sunt tot ilfovean, locuiesc tot în Chiajna. În acest moment, evaluez implicațiile pentru o candidatură independentă la Camera Deputaților, în Ilfov. Semnături, campanie cu cheltuielile aferente… Munca începută în parlament nu trebuie să se piardă. Decizia mea nu are nimic de a face cu echipa din Chiajna, dimpotrivă, le voi rămâne aproape, din orice postură, în luptele care urmează. La final, vă mai spun doar atât: cred în schimbarea reală, iar aceasta depinde de noi toți, colectiv și individual”, susține Zainea.

Zainea nu a avut merite deosebite în calitate de deputat de Ilfov, notorietatea sa fiind scăzută în județ.

 

Dan Barna zice că regretă ”foarte mult” demisia lui Cornel Zainea

 

”Regret foarte mult decizia neașteptată a colegului Cornel Zainea de a părăsi USR. Cornel a muncit mult în actuala legislatură și în ultima campanie electorală când mai avea nevoie de doar câteva voturi pentru a fi primarul Chiajnei.

Am fost alături de el în campanie așa cum i-am fost alături pe tot drumul pe care l-am parcurs împreună în USR. Chiajna merita un primar precum Cornel Zainea. E unul dintre cei mai activi parlamentari pe care i-am avut, de numele său legându-se inițiative importante ale USR pe zona de mediu și de IT. Am încercat să îl conving și sper să ia în considerare cât mai curând să revină.

Îi urez succes în continuare și îl aștept oricând înapoi în casa la construcția căreia a contribuit atât de mult. Ușa USR îi rămâne deschisă”, a scris liderul USR pe Facebook.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here