Acasă Uncategorized Cotroceni: Românii nu au votat pentru scandaluri de partid

Cotroceni: Românii nu au votat pentru scandaluri de partid

DISTRIBUIȚI

Joi, 12 octombrie, la orele 10:30, președintele României, Klaus Iohannis, va participa la Uzina Ford din Craiova la lansarea celui mai nou model Ford. Prezența sa la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive și care își creează o reputație din ce în ce mai bună pe piața europeană, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, marți, 10 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni.

O zi mai târziu, Klaus Iohannis va avea la Palatul Cotroceni o întâlnire cu Donald Tusk, președintele Consiliului European. Viitorul Uniunii Europene este principalul subiect care se va afla pe agenda de discuții a celor doi.

Marți, 17 octombrie, începând cu orele 14.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, o ședință condusă, ca de obicei, de președintele României. În cadrul ședinței, va fi analizată tematica privind cooperarea structurată permanentă, PESCO, implicații pentru România. Având în vedere importanța acestui subiect pentru Uniunea Europeană și în special pentru România, președintele României a apreciat că este necesară o astfel de discuție în cadrul CSAT. Se vor discuta evoluțiile recente referitoare la activarea acestui mecanism, efectele sale pentru România, precum și decizia politică privind posibila implicare a țării noastre în Formatul cooperării structurate permanente. ”De asemenea, aș vrea să subliniez că la baza acestor discuții stă angajamentul asumat la nivelul Uniunii Europene atât pe dimensiunea operațională, cât și în privința dezvoltării capabilităților militare prin soluții multinaționale. Și mai este element important din agenda domnului președinte pe care vreau să îl aduc în fața dumneavoastră. Este vorba despre perioada 19 – 20 octombrie, când președintele României se va afla la Bruxelles, unde va participa la Reuniunea Consiliului European. Pe agenda acestei Reuniuni se află subiecte importante – aș cita câte dintre aceste teme de discuție: migrația, Europa digitală, chestiuni de securitate și apărare, relații externe ale Uniunii Europene, cu accent pe relația dintre Uniunea Europeană și Turcia”, a spus Dobrovolschi.

Despre o eventuală întâlnire între Klaus Iohannis și prim-ministrul Mihai Tudose, la Cotroceni, Mădălina Dobrovolschi a spus: ”În acest moment nu am informații de comunicat în legătură cu acest subiect, dar dacă vor fi date care trebuie să fie comunicate, noi vom reveni cu astfel de detalii. Oricum aș vrea să subliniez faptul că e în normalitate o întâlnire între președinte și premier, în contextul unor astfel de tensiuni pe care le vedem cu toții în spațiul public. Și, din acest punct de vedere, pot să dau informația că a avut loc această întâlnire, dar nu pot să dau date suplimentare. Dacă va fi cazul, acestea vă vor fi comunicate. Este vorba despre o întâlnire care a avut loc astăzi, da”. Mai mult, Dobrovolschi a atenționat că ”PSD ar trebui să își rezolve problemele, să își vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru rezultate, românii au votat pentru o guvernare performantă, în niciun caz românii nu au votat pentru scandaluri de partid”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here