Acasă Social COVID 19/Aproape 4.000 de persoane în izolare în București – Ilfov

COVID 19/Aproape 4.000 de persoane în izolare în București – Ilfov

DISTRIBUIȚI

Ambasada Republicii Populare Chineze în România a răspuns apelului adresat ieri de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, unui număr de cinci ambasade, de a sprijini Primăria Capitalei în efortul de a echipa și dota personalul spitalelor bucureștene pe durata pandemiei de coronavirus.

Gabriela Firea: ”Mă aflu împreună cu Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Chineze în România, doamna Jiang Yu, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru faptul că a răspuns foarte rapid, prompt rugăminții noastre de a sprijini spitalele din București cu tot ceea ce este nevoie în aceste momente pentru protecția cadrelor medicale: combinezoane, măști de protecție, dezinfectanți. Este un prim gest făcut de doamna ambasador, a transmis deja rugămintea noastră către capitala Chinei, către domnul Primar. Cu siguranță, în perioada următoare vom primi și alte gesturi de solidaritate. Doamna ambasador, știam că veți răspunde prompt, le mulțumim celor care au contribuit la această primă donație pentru bucureșteni”.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România: ”Sunt foarte onorată să particip împreună cu doamna Primar General, Gabriela Firea, la această ceremonie de donație realizată astăzi. Cu această ocazie, aș dori să adresez sincere mulțumiri chinezilor din România și reprezentanților companiilor chinezești din România și altor reprezentanți din alte domenii pentru contribuție. Ceea ce se întâmplă astăzi este o formă de întoarcere a susținerii primite din partea României când a început epidemia în China, când am primit mesaje de sprijin și condoleanțe din partea președintelui României, a prim-ministrului și a ministrului de Afaceri Externe. Aș dori ca românii să știe că poporul chinez a apreciat foarte mult acel mesaj video transmis în perioada epidemiei de corul de copii români Allegretto. A avut un ecou foarte puternic, a fost apreciat de aproximativ 30 milioane de persoane în China”.

Firea  mai spus că în Bucureștii sunt cele mai multe persoane de coronavirus de tip nou și cele mai multe persoane aflate în carantină, aproape 600, chiar astăzi sosind încă 47, care trebuie să fie cazate și trebuie să li se realizeze teste. Avem, de asemenea, și cele mai multe persoane aflate în izolare, aproape 4.000 de persoane, în zona București – Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here