Acasă Politic COVID-19: Comisia Europeană asigură furnizarea de echipamente individuale de protecție în UE

COVID-19: Comisia Europeană asigură furnizarea de echipamente individuale de protecție în UE

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a introdus  o cerință ca exporturile de echipamente individuale de protecție (EIP) în afara Europei să aibă loc numai dacă sunt autorizate de statele membre.

Măsura, adoptată în cadrul procedurii de urgență pentru o perioadă de șase săptămâni, urmărește să protejeze disponibilitatea stocurilor unor astfel de echipamente pe piața unică a UE.

Așa cum a explicat în declarația sa președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, această măsură face parte dintr-o abordare pe trei direcții: Comisia lucrează împreună cu industria pentru a intensifica producția, ia măsuri pentru a menține în UE echipamentele de protecție de care avem nevoie și depune eforturi pentru a asigura circulația mărfurilor în Europa, astfel încât să putem partaja echipamentele respective.

Von der Leyen: ”Astăzi, Italia este cea care are nevoie rapid de cantități mari de produse medicale. Dar în câteva săptămâni, alte țări vor avea nevoie. Producând mai mult, păstrându-le în UE și împărțind unii cu alții, ne putem proteja lucrătorii din sănătate, pacienții și putem controla răspândirea virusului. Acesta este motivul pentru care am propus această soluție europeană”.

Comisarul pentru Comerț, Phil Hogan: ”Provocările prezentate de răspândirea COVID-19 justifică urgența acestei acțiuni. Nici un efort nu este economisit de către Comisie pentru a oferi ajutor concret cetățenilor noștri și tuturor celor care au grijă de ei”.

Autorizația de export include echipamente cum ar fi măști, ochelari de protecție și viziere, scuturi pentru față, protecție pentru nas și gură și îmbrăcăminte de protecție. Statele membre vor fi acum consultate cu privire la eventualele adaptări ale măsurii și cu privire la etapele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here