Acasă Info Local Covid 19/Ilfov rămâne în scenariul roșu

Covid 19/Ilfov rămâne în scenariul roșu

DISTRIBUIȚI

Bucureștiul a intrat de miercuri, 20 ianuarie 2021, în scenariul galben, cu o rată de infectare cu Covid 19 de 2,96/1.000 de locuitori. În scenariul roșu mai rămân județele Cluj, Ilfov și Timiș.

Conform GCS, Capitala are 113.825 de contaminări, în total, și 257 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore. În scenariul roșu mai rămân trei județe: Cluj – 3,49, Ilfov – 3,48 și Timiș – 4,07. 21 de județe sunt în scenariul verde, cu sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

La nivel național, au fost înregistrate azi 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și 116 decese.

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here