Acasă Politic Covid 19/Vlad Voiculescu nu crede că Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu

Covid 19/Vlad Voiculescu nu crede că Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu

DISTRIBUIȚI

Redeschiderea școlilor din 8 februarie anunțată de autorități a ridicat numeroase întrebări în contextul epidemiologic actual. Chiar dacă rata de infectare tinde să scadă, inclusiv Bucureștiul ajungând în scenariul galben, rămân necunoscute legate de vaccinare, dar și de modul în care va funcționa din semestrul doi învățământul față în față.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a răspuns la unele dintre aceste întrebări, care i-au fost adresate în cadrul unui interviu la Europa FM. Astfel, ministrul a confirmat că cifrele pe baza cărora autoritățile decid deschiderea școlilor nu sunt cele mai de încredere, dar a spus că se iau în considerare măsuri suplimentare, cum ar fi testarea tuturor elevilor dintr-o clasă cu un caz confirmat.

Voiculescu a spus inclusiv că se îndoiește că Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu, așa cum arată cifrele oficiale. Întrebat atunci pe ce considerent se ia decizia deschiderii școlilor, dacă în date nu putem avea încredere, Voiculescu a susţinut că de bază sunt numărul de persoane la ATI și numărul de decese, unde există și defalcare pe județe.

”Pentru a ști unde suntem încercăm să avem mai multe teste, mai multe teste antigen, care sunt mai ieftine, și problema principală este raportarea acestor teste. Ce încercăm să facem, de asemenea, odată cu deschiderea școlilor – și în momentul acesta lucrăm la un protocol și la un set de reguli -, vom avea protocoale de testare pentru elevi, odată ce vom avea un motiv să credem că testarea este necesară într-o clasă. Dacă un elev, de exemplu, va fi confirmat cu Sars-CoV-2, atunci toată clasa va fi testată. Apoi ne uităm la măsuri pe care școlile trebuie să le respecte, măsuri de igienă și de distanțare. Ne uităm de asemenea și la testarea profesorilor, și de aceea am și urgentat sau am deschis posibilitatea pentru întreg personalul din învățământ să se vaccineze”, a spus Vlad Voiculescu. Foto: Europa FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here