Acasă Social Cresc salariile de bază în construcții, agricultură și industria alimentară

Cresc salariile de bază în construcții, agricultură și industria alimentară

DISTRIBUIȚI

Nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcții, precum și cel pentru sectorul agricol și industria alimentară au fost agreate astăzi în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social, prezidată de premierul Marcel Ciolacu.

S-a convenit ca, începând cu drepturile aferente lunii noiembrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcțiilor va fi de 4.582 lei lunar, pentru un program de lucru normal, iar pentru sectorul agricol și industria alimentară – 3.436 lei/lună, niveluri care vor fi promovate de Guvern printr- o ordonanță de urgență.

În reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social a fost abordată și tema salariului minim brut/economie garantat în plată la nivel național începând cu 2024. Premierul a subliniat disponibilitatea Guvernului de a continua consultările și în această privință, fără să fie avansat un anumit nivel.

2 COMENTARII

  1. […] Nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcții, precum și cel pentru sectorul agricol și industria alimentară au fost agreate astăzi în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social, prezidată de premierul Marcel Ciolacu. S-a convenit ca, începând cu drepturile aferente lunii noiembrie 2023, salariul de bază minim […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here