Acasă Economie Cresc salariile personalului din asistență socială și sănătate

Cresc salariile personalului din asistență socială și sănătate

DISTRIBUIȚI

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care majorează, începând din această lună, salariile personalului din sănătate și asistență socială. Astfel, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale și ale personalului TESA din unitățile și centre de asistență socială cu sau fără personalitate juridică vor crește cu 20% comparative cu decembrie 2023. Majorarea se acordă în două tranșe egale, începând 1 martie 2024, respectiv 1 iunie 2024.

Ordonanța de urgență a Guvernului majorează și salariile de bază ale personalului din sănătate și cele ale personalului TESA din sănătate, creșterea urmând să se facă tot eșalonat.

De majorări vor beneficia și 235.611 de medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

1 COMENTARIU

  1. […] Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care majorează, începând din această lună, salariile personalului din sănătate și asistență socială. Astfel, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale și ale personalului TESA din unitățile și centre de asistență socială cu sau fără personalitate juridică vor crește cu 20% comparative […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here