Acasă Economie Crește capacitatea de tranzit pe Canalul Sulina. În mai, 476 de nave

Crește capacitatea de tranzit pe Canalul Sulina. În mai, 476 de nave

DISTRIBUIȚI

Două companii, din Spania și Marea Britanie, au depus oferte pentru modernizarea sistemului de semnalizare a șenalului navigabil pe Canalul Sulina. Proiectul de semnalizare prevede achiziția a 183 geamanduri cu diametrul cuprins între 1500 mm – 1800 mm, 12 geamanduri cu diametrul cuprins între 2400 mm – 3000 mm, 235 de lămpi dotate cu AIS și panou solar și 2 echipamente tip PELs.

Modernizarea sistemului de semnalizare este unul din cele două proiecte pentru creșterea capacității de trafic pe Canalul Sulina, cel de-al doilea proiect presupune cumpărarea a 3 nave tehnice (2 pentru semnalizare și una pentru transportul piloților), pentru care ofertele au fost depuse la începutul lunii mai.

Având în vedere că Dunărea este o arteră de transport importantă nu doar pentru România, ci și pentru UE, creșterea capacităţii de tranzitare a canalului Sulina și creșterea siguranței navigației pe acest sector de Dunăre sunt o importante pentru autoritățile române.

Valoarea celor două proiecte este de 17,7 milioane de euro cu TVA, iar sursa de finanțare este asigurată de Comisia Europeană, prin Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Proiectul beneficiază de 85% finanțare UE și 15% finanțare de la bugetul de stat.

Recordul de nave care au tranzitat Canalul Sulina în luna martie – 408 nave, a fost depășit în luna aprilie, când au fost înregistrate 476 de nave care au tranzitat Canalul.

Pentru a sprijini creșterea capacității de tranzit pe Canalul Sulina, Franța a donat  Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, în luna aprilie, o pilotină cu o capacitate de transport de zece persoane, care transportă piloții între uscat și bordul navelor pe care le pilotează pe Canalul Sulina și Dunărea maritimă.

2 COMENTARII

  1. […] Două companii, din Spania și Marea Britanie, au depus oferte pentru modernizarea sistemului de semnalizare a șenalului navigabil pe Canalul Sulina. Proiectul de semnalizare prevede achiziția a 183 geamanduri cu diametrul cuprins între 1500 mm – 1800 mm, 12 geamanduri cu diametrul cuprins între 2400 mm – 3000 mm, 235 de lămpi dotate cu AIS […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here