Acasă Social CSM a lansat portalul ReJust

CSM a lansat portalul ReJust

DISTRIBUIȚI

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat portalul „ReJust”, o aplicaţie care urmează să faciliteze accesul cetăţenilor la hotărârile instanţelor de judecată.

Aplicația este concepută şi dezvoltată pentru a permite cetăţenilor şi profesioniştilor dreptului accesul gratuit şi mult mai facil la hotărârile judecătoreşti pronunţate de Judecătorii, Tribunale şi Curţi de apel. CSM lansează invitaţia de a accesa aplicaţia şi de a transmite sugestii de îmbunătăţire, în vederea definitivării proiectului, se precizează într-un comunicat al instituției.

Suplimentar faţă de celelalte soluţii informatice de jurisprudenţă, portalul ReJust oferă gratuit acces personalizat, pentru fiecare utilizator, la jurisprudenţa instanţelor naţionale, care cuprinde în prezent peste 26 de milioane de hotărâri judecătoreşti şi încheieri, posibilitatea de salvare a documentelor în contul utilizatorului, pentru accesarea ulterioară, posibilitatea de vizualizare a celorlalte documente emise în acelaşi dosar, inclusiv a hotărârilor judecătoreşti pronunţate în căile de atac îndreptate împotriva unei hotărâri deschise spre vizualizare, posibilitatea de filtrare a rezultatelor utilizând mai multe criterii, mult mai adecvate pentru activitatea profesioniştilor dreptului, inclusiv tipul soluţiei şi tipul documentului sau nivel instanţă, acces suplimentar pentru judecători constând în vizualizarea numărului de dosar în cadrul căruia a fost pronunţată hotărârea deschisă spre vizualizare, urmând a se oferi pentru aceştia, în cel mai scurt timp, acces integral în format neanonimizat la întreaga jurisprudenţă.

La dezvoltarea aplicaţiei s-a avut în vedere respectarea tuturor hotărârilor CSM referitoare la publicarea jurisprudenţei în format anonimizat şi la exceptarea de la publicare a hotărârilor pronunţate în dosarele având caracter confidenţial. Aplicaţia se actualizează zilnic.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here