Acasă Economie Cu 4,4 lei in jurul Capitalei, pe calea ferata

Cu 4,4 lei in jurul Capitalei, pe calea ferata

DISTRIBUIȚI

tren-magureleTrenul urban – un proiect testat pe tronsonul Gara de Nord – Măgurele – Gara Progresul 

A fost pus în aplicare proiectul centurii feroviare a Bucureștiului, prin introducerea metroului de suprafață care va lega Gara de Nord de Gara Progresul.

Prima etapă va implica trenuri urbane ce vor circula pe rutele de la Gara de Nord, spre Gara Progresul, via Domnești și Măgurele. Ulterior va fi realizată și legătura Pantelimon – Progresul, precum și legăturile CFR cu rețeaua de metrou a capitalei.

A doua etapă a proiectului va consta în realizarea conexiunii feroviare cu rețeaua de metrou M1 Preciziei și M2 Berceni și în crearea celei de-a treia linie de cale ferată, TN Berceni – București Sud – Pod Brănești.

Primul tronson va fi dat în folosință în luna februarie a anului 2017. Aceasta linie va deservi pentru inceput aproximativ 50.000 de locuitori din zonă, urmând ca din luna martie 2018, cand întregul inel de centură va fi gata, să deservească peste 500.000 de locuitori. Trenurile vor circula la intervale de 15 minute unul de altul, iar prețul unei călatorii pentru cei 30 de km fiind de 4,4 lei pentru adulti si 2,2 lei pentru copii elevi și studenți.

Prin proiectul centurii feroviare a Bucureștiului și prin modernizarea căilor ferate din jurul capitalei, trenurile urbane vor deservi zona metropolitană, reușind să reducă timpul de deplasare către cartierele mărginașe. O călătorie pe traseul Gara de Nord – Măgurele nu va dura mai mult de 30 de minute și va avea stații la Vârteju, Măgurele și Laserul Măgurele.

“Acest proiect îndrăzneț vine în ajutorul locuitorilor din orașul Măgurele, facilitând legătura între domiciliul lor și punctele de interes pe care aceștia le au în capitală și în orașele din jurul acesteia. Totodată, implementarea acestui  proiect reprezintă un pas important în atingerea obiectivului de dezvoltare și reconstrucție a orașului nostru. În cel mai scurt timp, Măgurele va  deveni un oraș modern prin dezvoltarea infrastructurii și, implicit, prin atragerea de investiții. De asemenea, trenurile urbane vor aduce beneficii proiectului ELI-NP, dezvoltat aici. Sunt conștient de faptul că, pentru a rezolva problema transportului și mobilității din orașul Măgurele, nu este suficient doar acest proiect. De aceea, în momentul de față studiem și căutăm cele mai bune și sigure variante de transport modern pentru locuitorii orașului nostru”, a declarat Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here