Acasă Cultura Cultura este cel mai frumos dar pe care ni-l putem face unii...

Cultura este cel mai frumos dar pe care ni-l putem face unii altora

DISTRIBUIȚI

Ministerul Culturii, cu sprijinul instituțiilor din subordine, lansează invitația participării, inclusive online, la piesele de teatru, expozițiile, tururile ghidate sau concertele dedicate Ziua Culturii Naționale 2024.

„Cel mai frumos mod de a celebra cultura este alături de artiști, de oamenii de cultură și de creațiile culturale, în instituțiile de cultură. De aceea vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră și pe toți împreună să fiți parte din viața culturală a comunităților noastre. Fie că este vorba de evenimente culturale locale, de sprijinirea artiștilor și a creatorilor sau de proiecte care promovează diversitatea culturală, implicarea fiecăruia dintre noi contează – atât pentru artiști, cât și pentru comunitate. Cultura este cel mai frumos dar pe care ni-l putem face unii altora și pe care îl putem face astăzi copiilor noștri și este important ca ziua de 15 ianuarie să fie pentru noi toți o sărbătoare”, a declarat Ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Luni, 15 ianuarie, toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor sărbători Ziua Culturii Naționale prin acces gratuit pentru toți vizitatorii.

Instituțiile culturale din subordinea Ministerului Culturii care vor desfășura activități de Ziua Culturii Naționale sunt în București (Artexim, Biblioteca Națională a României, Centrul Național al Dansului, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Filarmonica „George Enescu“, Institutul Național al Patrimoniului, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, Muzeul Național ”George Enescu”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național al Țăranului Roman, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Ororilor Comunismului în România, Opera Națională București, Teatrul Muzical Ambasadorii, Teatrul Național București și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”) și în țară (Centrul Cultural Toplița, Centrul de Cultură Arcuș, Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, Complexul Muzeal Iași, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Muzeul Național Bran, Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Național „Brătianu”, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național Peleș, Opera Maghiară din Cluj Napoca, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Timișoara, Opera Națională Română Iași, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și Teatrul Național Târgu-Mureș).

Programul complet al evenimentelor organizate de instituțiile subordonate Ministerului Culturii poate fi consultat pe paginile web și pe conturile de social media ale fiecărei instituții implicate în program.

Începând din 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale prin Legea nr. 238/2010.

 

 

2 COMENTARII

  1. […] Ministerul Culturii, cu sprijinul instituțiilor din subordine, lansează invitația participării, inclusive online, la piesele de teatru, expozițiile, tururile ghidate sau concertele dedicate Ziua Culturii Naționale 2024. „Cel mai frumos mod de a celebra cultura este alături de artiști, de oamenii de cultură și de creațiile culturale, în instituțiile de cultură. De aceea vă invit pe […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here