Acasă Politic Cum a ”ciupit” PSD un vot pentru moțiune/E vorba de votul lui...

Cum a ”ciupit” PSD un vot pentru moțiune/E vorba de votul lui Octavian Goga

DISTRIBUIȚI

Camera Deputaţilor nu a votat marţi pentru vacantarea mandatului deputatului PSD (fost PMP) Octavian Goga, pe motiv că nu a fost întrunit cvorumul necesar. Numărul total al deputaților prezenți la plen a fost de 157, insuficient pentru a asigura cvorumul de validare a deciziei. În aceste condiţii, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că ședința este suspendată.

Alexandru Teacă trebuia să depună jurământul ca deputat din partea PMP, în plenul de marți al Camerei Deputaților, de la ora 14.30, în locul lui Octavian Goga, după ce plenul ar fi votat vacantarea mandatului acestuia. Alexandru Teacă este următorul candidat pe lista PMP pentru Camera Deputaților, din partea filialei Covasna.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea este singurul parlamentar care a votat contra vacantării mandatului lui Octavian Goga, conform listei de vot afișată pe site-ul instituției.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că PSD a decis să boicoteze şedinţa invocând lipsa de cvorum. ”S-a constatat că nu era cvorum, deşi sala era plină. PSD s-a decis să boicoteze şedinţa pentru că în locul acestui deputat ar fi intrat următorul pe listă, de la PMP. Aşa că, pentru un vot, au preferat să suspende întreaga şedinţă pentru a face bloc în jurul unui condamnat penal. Este un partid de penali, un partid care nu mai are nicio legitimitate să conducă România, un partid care sper să plece de la guvernare prin moțiunea care se va vota joi, sunt foarte optimist de rezultatul acestei moțiuni. Nu mai putem continua aşa”, a spus Barna.

„Românii văd încă o dată explicit că PSD, chiar dacă Liviu Dragnea e în pușcărie, a rămas același partid care apără infractorii, care face bloc în jurul infractorilor, care face tot ce poate să păstreze în structura Parlamentului persoane condamnate. (…) Miza este una foarte clară. În locul acestui deputat intra următorul deputat de la PMP, care ar fi votat pentru moțiunea de cenzură. Este miza de a mai ciupi un vot din blocul celor care vor ca moțiunea de cenzură să treacă și guvernul Dăncilă să devină istorie”, a adăugat Barna.

Octavian Goga, condamnat defintiv din 2018

Încă din luna octombrie a anului trecut, PMP solicita ca Parlamentul să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui Octavian Goga, condamnat definitiv în 2018 pentru conducerea fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Pe 24 septembrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice. Text și foto: Digi24.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here