Acasă Economie Daea: Va merge la export grâul care depăşeşte nevoile ţării. Producţia este...

Daea: Va merge la export grâul care depăşeşte nevoile ţării. Producţia este cu 15-18% mai mică decât anul trecut

DISTRIBUIȚI
Scenic front view Big powerful industrial combine harvester machine reaping golden ripe wheat cereal field on bright summer or autumn day. Agricultural yellow field machinery landscape background.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că va merge la export doar grâul care depăşeşte nevoile ţării, arătând că nu poate lăsa România fără grâu şi să meargă să caute în altă parte. El a precizat că producţia de grâu din 2022 este mai mică cu 15-18 la sută decât cea de anul trecut.

Petre Daea a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, daca va fi o diminuare a exportului la grâu. „În niciun caz nu va merge grâul la export, va merge cel care depăşeşte nevoile ţării. În niciun caz altul. Păi, nu pot să las România fără grâu şi să mă duc să caut la alţii grâu. Sub nicio formă. (…) Sunt atent, ştiu exact ce înseamnă contracte în derularea lor, nu mă găsesc nepregătit, de asta mă şi trezesc dimineaţa mai devreme. (…) Estimările mele sunt stabilite pe baza datelor pe care le am de la structuri. Ştiu în fiecare zi ce kilogram de grâu iese afară. Nu vreau să vă transmit eu informaţiile acestea exacte pentru că nu vreau să intru în piaţă şi vreau doar să ştiţi că e pe mâini bune balanţa şi pe decizii cumsecade, corecte, bine asigurate. Nu o să vedeţi de la mine cifrele acestea pentru că nu vreau să dau posibilitatea unor interpretări care pe mine m-ar putea duce într-o situaţie în care să nu fie bine pentru piaţă. Eu vreau să fie bine pentru piaţă, vreau să fie bine pentru ţară, vreau să fie bine pentru fermieri, vreau să fie bine pentru procesatori”, a declarat Daea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here