Acasă Editorial DE LA NAȘU’ MARE, SĂ TRĂIASCĂ!

DE LA NAȘU’ MARE, SĂ TRĂIASCĂ!

DISTRIBUIȚI

click 

 

Deputatul Gheorghe Ciobanu vine cu o propunere interesantă, dar care îi va aduce multe înjurături mai ales din partea celor care vor să se căsătorească și a organizatorilor evenimentului.

Așadar, parlamentarul social-democrat vrea să îi oblige pe miri ca, înainte cu 30 de zile de nuntă, să închirieze de la ANAF o casă de marcat cu care să fiscalizeze darul. Nu vă faceți probleme, se poate plăti și cu … cardul, pe care tot Fiscul îl pune la dispoziția tinerilor însurăței…. Muzica … cu chitanță de mână ….dar muzicanții vor fi obligați să declare veniturile “fără număr” ….Se va impozita și … bacşişul ospătarilor, dar separat, tot pe casa de marcat. Și pentru ca lucrurile să nu se amestece, fiecare categorie de venit va avea o ”poziție” specială: naşii, socrii mari, socrii mici, cumnatul, domnişoara de onoare, cavalerul de onoare, veri, alte rude, obligaţii, prieteni. ”Z”et-ul se va scoate imediat după ce s-a terminat nunta și în maxim 48 de ore va trebui să fie depus la ANAF, cu tot cu casele de marcat şi POS, astfel încât statul să poata calcula impozitele de încasat. Raportul X nu va fi scos de cei care închiriază aceste echipamente, ci de inspectorii ANAF. Din suma strânsă de nuntaşi ar urma să fie percepute următoarele taxe şi impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate şi 10,5% CAS. Proiectul este încă în stadiu de analiză, dar la câtă nevoie de bani e la buget are șanse să fie votat.

Despre o astfel de lege s-a mai discutat și înainte de 2012, dar democrat-liberalii, care aveau, tot așa, tot felul de idei trăznite când era vorba de impozite și taxe, au renunțat pentru că în teritoriu i-au luat alegătorii cu mătura.

Dar, dacă inițiativa devine lege, tare aș vrea să văd că un cuplu de țigani care își face nunta prin nu știu ce castel de prin Italia va merge mai întâi la Fisc să ceară o casă de marcat pentru a încasa darul cu multe zerouri. Și mai pe gânduri aș fi pus de corectitudinea aceluiași cuplu dacă va da fuga la adminsitrația financiară să plătească 33% din milionul de euro sau de dolari strâns, cu mândrie, la nuntă. Și mai vreau să îl văd și pe Adrian Minune că se duce la ghișeu, la Fisc, și completează o declarație prin care spune că sâmbăta trecută a strâns 20.000 de euro la o ”cântare” la nu știu ce barosan.

Apropo de asemenea initiative: Parlamentul a eliminat zilele trecute, prin vot, impozitul pe bacșiș introdus de guvern. –  Cătălin DRAGOMIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here