Acasă Info Local Deputatul de Ilfov George Tuță: România rămâne ferm anganjată în reconfirmarea statutului...

Deputatul de Ilfov George Tuță: România rămâne ferm anganjată în reconfirmarea statutului de cel mai predictibil și ferm aliat regional al SUA

DISTRIBUIȚI

Învestirea oficială a celui de-al 46-lea președinte american, Joe Biden, marchează începutul unui nou capitol în relațiile euro-atlantice, dar și în cele bilaterale. Cred în respectul reciproc și angajamentul comun față de democrație și valorile ce stau la baza cooperării transatlantice, declară George Tuță, deputat PNL de Ilfov.

Tuță: ”Am încredere că România și Statele Unite ale Americii vor continua să lucreze împreună pentru avansarea parteneriatului strategic, aprofundând dialogul politic şi incluzând progrese concrete pe toate palierele, precum cele militar, politic, economic, tehnologic, inclusiv printr-o prezență extinsă a investițiilor SUA în România. La 10 ani de la adoptarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii, acest cadru strategic rămâne unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a României. În contextul provocărilor complexe cu care ne confruntăm, în plan regional și internațional, România rămâne ferm anganjată în reconfirmarea statutului de cel mai predictibil și ferm aliat regional al Statelor Unite”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here