Acasă Info Local DEPUTATUL DE ILFOV NINEL PEIA, PE FAZĂ

DEPUTATUL DE ILFOV NINEL PEIA, PE FAZĂ

DISTRIBUIȚI

Ninel Peia

După ce ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a cerut reintroducerea de urgenţă a stagiului militar pe bază de voluntariat, PSD a reacționat imediat și, prin deputatul de Ilfov Ninel Peia a depus la Parlament un proiect de lege în acest sens. Proiectul lui Peia instituie serviciul militar voluntar cu o durată de șase luni.

Proiectul propune ca bărbații și femeile cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să execute serviciul voluntar cu o durată de șase luni  vor avea calitatea de militar în termen. Daca proiectul de lege va fi adoptat, recrutările vor începe din luna ianuarie a anului viitor.

După cum se știe, ministrul Apărării Naţionale cere reintroducerea de urgenţă a stagiului militar, dar nu ogligatoriu, ci pe bază de voluntariat. Mircea Duşa cere urgentarea aprobării Legii rezerviştilor voluntari, care ar da posibilitatea tinerilor să se pregătească, pe bază de voluntariat, ceea ce ar aduce mai mulţi soldaţi României, după desfiinţarea serviciului militar obligatoriu. – foto: redesteptarea.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here