Acasă Anchete Deputatul Zainea: ”Jaf din bani publici de proporții nebănuite” la Institutul de...

Deputatul Zainea: ”Jaf din bani publici de proporții nebănuite” la Institutul de Cercetare în Informatică

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR de Ilfov Cornel Zainea, președinte al Comisiei de IT, cere înființarea unei Comisii de anchetă în Parlament pentru a investiga cheltuielile făcute de Institutul de Cercetare în Informatică (ICI).

Zainea susține că statul român încasează foarte mulți bani pentru domeniile de internet .ro, iar banii sunt administrați de ICI. În urma unui control, Curtea de Conturi ”a descoperit un jaf din bani publici de proporții nebănuite la această instituție”.

Zainea: “Conducerea și-a autorepartizat prime de milioane de lei. Le-a numit adaos de plus de acord direct. Angajații au cheltuit bani din protocol pentru a-și cumpăra parfumuri. Sau pentru covrigeii, iaurtul și berea de zi cu zi. Au contractat o linie de credit pentru a plăti salarii!! Fosta directoare Doina Banciu și-a majorat nelegal remunerația de la 6.691 la 7.793 lei. Au angajat pe funcții vacante temporar, fără concurs, personal propriu care avea deja contract de muncă, dându-le de două ori salariul pentru aceeași muncă. Au achiziționat servicii medicale fictive. Și multe, multe altele, cu totaluri de milioane de lei! Un asemenea dezmăț nu poate fi lăsat nepedepsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − one =