Acasă Economie DESCINDERI ALE POLIȚIȘTILOR ILFOVENI LA EVAZIONIȘTII CARE SE OCUPĂ CU LEGUME ȘI...

DESCINDERI ALE POLIȚIȘTILOR ILFOVENI LA EVAZIONIȘTII CARE SE OCUPĂ CU LEGUME ȘI FRUCTE

DISTRIBUIȚI

evaziuneMarți dimineață, polițiștii ilfoveni au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Călărași şi a municipiului București fiind vizate locuințele a patru persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor și fructelor.

Este vorba despre 18 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Ilfov și luptători din cadrul S.A.S. – I.P.J. Ilfov care desfăşoară o acțiune care vizează probarea activității infracționale a mai multor persoane, bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în domeniul comercializării de legume şi fructe.

În perioada iulie – septembrie 2014, aceștia achiziționau legume și fructe din spațiul intracomunitar folosindu-se de mai multe societăți fantomă, produse pe care le valorificau ulterior în marile complexe comerciale de pe raza județului Ilfov, fără a înregistra și declara organelor fiscale competente operațiunile efecutate, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligațiilor datorate bugetului consolidat al statului. Astfel, a fost creat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro. Perchezițiile s-au desfășurat într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.1, lit. b. din Legea nr. 241/2005. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here