Acasă Politic Deși nu se știe dacă trece pragul electoral, PMP nu vrea cu...

Deși nu se știe dacă trece pragul electoral, PMP nu vrea cu PNL la guvernare

DISTRIBUIȚI

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a declarat că partidul din care face parte a fost pus într-o situaţie ”extrem de dificilă” de PNL înaintea alegerilor locale, motiv pentru care respinge ideea unei alianţe cu liberalii după alegerile parlamentare. Băsescu vine cu o asemenea declarație în contextul în care PMP se află la guvernare, iar perspectivele de a obține un scor bun la alegerile locale sunt sumbre, partidul aflându-se în sondajele de opinie sub pragul electoral de cinci la sută.

Precizările au fost făcute după ce, joi, premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul liberalilor este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, dar şi că, după alegerile parlamentare, PNL îşi doreşte ca parteneri de guvernare PMP şi UDMR.

”Cât credeţi că mai pot eu să cred în acest rebut politic care se numeşte Ludovic Orban, când ne-a pus într-o situaţie incredibilă? Cu o săptămână înainte de expirarea dreptului de a depune liste, domnul Orban ne-a anunţat că ei merg singuri cu USR. Şi ne-au pus într-o situaţie extrem de dificilă. Cum să cred eu că Orban va mai vrea o alianţă? Cred că Orban va fi ultimul în care PMP să creadă”, a spus Băsescu într-o conferinţă de presă online.

El a criticat şi modul în care guvernul a gestionat pregătirea anului şcolar. Fostul preşedinte a susţinut că PNL şi PSD au ajuns să guverneze cu ”mulţi dintre analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte” şi că Monica Anisie ar face parte la rândul său din această categorie. Băsescu a mai precizat că dacă ar fi înţeles contextul actual, ministrul Educaţiei ar fi realizat o reducere consistentă a curriculei, selectând ceea ce este esenţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here