Acasă Economie DESPOVĂRAȚI ANGAJATORII ȘI ANGAJAȚII, DOMNULE PREȘEDINTE!

DESPOVĂRAȚI ANGAJATORII ȘI ANGAJAȚII, DOMNULE PREȘEDINTE!

DISTRIBUIȚI

despovarati

Așa cum era de așteptat, retrimiterea Codului Fiscal în Parlament stârnește în continuyare comentarii și certuri între Putere și Opoziție. Acum a venit rândul economiștilor să reacționeze față de hotărârea luată de președintele Klaus Iohannis. Un grup de 41 de profesori de economie, antreprenori, manageri și economiști i-au transmis președintelui României o scrisoare deschisă prin care îi solicită promulgarea noului Cod Fiscal.

”Urmărind anumite luări de poziție din ultima perioadă cu privire la Codul fiscal, dorim să atragem atenția asupra faptului că, în opinia noastră, oportunitatea politică a scăderii poverii fiscale generată odată cu elaborarea legii referitoare la Codul fiscal se constituie într-o șansă ce nu trebuie ratată. Înțelegem îngrijorările celor care îndeamnă la abordări prudente, responsabile privind starea finanțelor publice”, scriu semnatarii.

”Considerăm oportun să ne exprimăm un punct de vedere care, sperăm, într-o primă fază, va determina aprobarea și promulgarea unui Cod fiscal care să-i despovăreze deopotrivă pe angajatori și pe angajați (la Codul actual s-a lucrat și împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri), iar ulterior va constitui o temă de discuție și un punct de plecare pentru formularea unor politici sănătoase de natură să sprijine bunul mers al economiei”, mai precizează aceștia.

Totodată, deși critică apetitul Guvernului pentru măsuri populiste, economiștii susțin însă că ar fi și mai trist ca reducerea poverii fiscale să ajungă doar un țap ispășitor în toată această cacofonie politico-legislativă. ”Credem că tocmai acum, într-o perioadă de creștere economică, este momentul oportun pentru scăderea fiscalității și că această reformă nu poate fi amânată în mod credibil – experiența recentă de pe plan intern și internațional arată elocvent că în condiții de recesiune politicienii nu au capacitatea de a întreprinde acest gen de măsuri, ci din contră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here