Acasă Cultura Despre  consolidarea dimensiunii culturale, cu accent pe dosarele multinaționale ale României și...

Despre  consolidarea dimensiunii culturale, cu accent pe dosarele multinaționale ale României și Republicii Moldova la UNESCO

DISTRIBUIȚI

Președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputatul Ana-Maria Cătăuță, a avut joi, 13 octombrie, o întrevedere cu Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România.

Discuțiile s-au axat  pe consolidarea dimensiunii culturale, cu accent pe dosarele multinaționale ale României și Republicii Moldova la UNESCO, precum dosarul „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, care este, în acest moment, în evaluarea experților UNESCO. Au fost vizate acțiuni comune de promovare a elementelor incluse în Lista Reprezentativă UNESCO și identificare a altor elemente de patrimoniu ce ar putea fi înscrise în Lista Patrimoniului Mondial.

Țara noastră și Republica Moldova au incluse în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii trei dosare comune: ,,Colindatul în ceată bărbătească” (2013), ,,Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţei” (2016) și „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie” (2017).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here