Acasă Economie Despre măsuri de dezvoltare durabilă și responsabilă a agriculturii din regiunea București-Ilfov

Despre măsuri de dezvoltare durabilă și responsabilă a agriculturii din regiunea București-Ilfov

DISTRIBUIȚI

La 29 august a.c. a avut avut loc reuniunea de informare intitulată „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor”, organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) în sala Aula Magna a Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS).

Lucrările sesiunii au fost deschise de Dan Chiru, secretar de Stat în Ministerul Mediului, și de dr. ing. Aurel Badiu, vicepreședinte Aal SAS.

Evenimentul a fost dedicat regiunii București-Ilfov și a făcut  parte din seria de reuniuni zonale organizate de MMAP în cadrul proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți, fiind încurajat schimbul de informații, analizele pe cadrul actual de implementare și schimbul de bune practici între specialiștii și factorii interesați prezenți, spre beneficiul dezvoltării comunităților locale.

În cadrul dezbaterilor, Ionel Arion, preşedinte al ProAgro, a accentuat rolul organizațiilor de fermieri în transferul de cunoștințe și promovarea de practici de mediu sustenabile, aspecte subliniate și completate de Valeriu Tabără, președinte al ASAS, a cărui intervenție a închis prima parte a evenimentului.

În partea a doua a reuniunii, Nicuț Ion, director al APIA Ilfov, a prezentat modalitățile prin care fermierii pot evita penalizările la plata subvențiilor, respectând normele de ecocondiționalitate, în timp ce Cristian Șlincu,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here