Acasă Info Local Dezvoltarea conceptului de mobilitate electrică la nivelul Ilfovului

Dezvoltarea conceptului de mobilitate electrică la nivelul Ilfovului

DISTRIBUIȚI

În Ilfov sunt necesare proiecte, măsuri și inițiative care să susțină nevoile actuale ale comunității ilfovene. Mobilitatea electrică în regiunea București – Ilfov este în prezent în curs de dezvoltare, astfel că implementarea conceptului de mobilitate electrică începe să se dezvolte și la nivelul județului nostru, anunță Vincențiu Voicu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Proiectul ”Instalații de încărcare vehicule electrice și hybrid plig-in în județul Ilfov” prinde contur.. Primele 21 de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice vor fi amplasate în localitățile Tunari, Snagov, Mogoșoaia, Cernica, Buftea, Bragadiru, Măgurele, Cornetu, Gruiu, Copăceni și Chiajna. După aprobarea studiului de fezabilitate, proiectul va fi depus spre finanțare prin Administrația Fondului de Mediu. Implementarea proiectului se poate realiza în decursul anului viitor, costul fiind în valoare de circa patru milioane de lei.

”Un pas înainte către un sistem de mobilitate modern pentru ilfoveni. Încurajez dezvoltarea județului nostru pe toate planurile și fiecare oportunitate de a aduce o nouă contribuție la creșterea confortului comunității noastre este importantă. Sistemele de mobilitate Smart sunt durabile și pot participa la eficientizarea costurilor de carburant, la scăderea poluării și, totodată, la micșorarea principalei surse de zgomot, traficul rutier”, spune Voicu. – Cristina ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here