Acasă Economie Dezvoltarea sustenabilă a judeţului Ilfov nu se poate face fără implicarea directă...

Dezvoltarea sustenabilă a judeţului Ilfov nu se poate face fără implicarea directă a mediului privat

DISTRIBUIȚI

La sediul Consiliului Judeţean Ilfov a avut loc, la 25 februarie, o nouă întâlnire de lucru cu experţii Băncii Mondiale pe tema consultanţei privind programul de dezvoltare regională a judeţului Ilfov.

Delegaţia Băncii Mondiale a fost condusă de Chyi-Yun Huang, specialist dezvoltare urbană, iar cea a Consiliului Judeţean Ilfov de preşedintele Marian Petrache. Au mai participat administratorul public al judeţului, Ionel Scrioşteanu, directorul Direcţiei Absorbţie Fonduri Interne şi Internaţionale, Remus Trandafir, arhitectul şef al judeţului Iulian Vişanu şi arhitecţii din Serviciul Urbanism al CJ Ilfov. A participat şi consultantul Synergetics, responsabil cu realizarea Planului de amenajare a teritoriului judeţului Ilfov (PATJ) pentru care, în esenţă, Banca Mondială va oferi consultanţă tehnică.

Marian Petrache, preşedinte Consiliul Judeţean Ilfov, a reamintit că prin documentul pe care îl realizează Banca Mondială ”vrem să arătăm că dezvoltarea sustenabilă a judeţului Ilfov nu se poate face fără implicarea şi participarea directă a mediului privat”. ”Ne dorim ca mediul privat să fie un partener pe care ne putem baza”.

Precizăm că PATJ Ilfov urmăreşte realizarea unui management echilibrat al teritoriului judeţului, conservarea patrimoniului natural, arhitectural – urbanistic din cadrul localităţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, a utilizării resurselor de bază, a îndeplinirii cerinţelor de calitate privind funcţionalitatea şi siguranţa, confortul şi condiţiile specifice diverselor lucrări de construcţii, urbanism şi amenajare a teritoriului, în acord cu cerinţele de dezvoltare durabilă. Necesitatea unui PATJ vine şi în contextul în care judeţul Ifov are cea mai mare creştere demografică din ţară datorită creşterii numărului de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here