Acasă Anchete DGA București-Ilfov/Doi angajați de la Transporturi, reținuți pentru luare de mită

DGA București-Ilfov/Doi angajați de la Transporturi, reținuți pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au fost prinși în flagrant-delict, la 22 iulie a.c., și reținuți pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru efectuarea de cercetări privind sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În fapt, la 22 iulie 2020, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, i-au prins în flagrant-delict pe cei doi funcționari publici imediat după ce au primit suma de 2.400 lei de la administratorul unei societăți comerciale pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârșirii unor abateri la legea transporturilor rutiere.

Situația a fost sesizată în aceeași zi de administratorul societății comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupție a D.G.A. – 0800.806.806, acesta semnalând faptul că angajații I.S.C.T.R. au pretins 10% din amenda de 24.000 de lei care trebuia aplicată conducătorului auto după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.

Denunțul a fost înregistrat la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, iar sesizarea a fost înaintată, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 5 =