Acasă Interne DIICOT are un nou sediu   

DIICOT are un nou sediu   

DISTRIBUIȚI

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism urmează să aniverseze, în curând, 18 ani de luptă împotriva criminalității organizate și primul eveniment ce a marcat acest moment a fost ieri, 29 septembrie 2022, la inaugurarea noului sediu al Structurii Centrale.

Momentul festiv a fost onorat de prezența Ministrului Justiției Marian Cătălin Predoiu, a Ministrului Afacerilor Interne Lucian Nicolae Bode, a Procurorului General al României Gabriela Scutea, a reprezentanților Curții Constituționale a României, Consiliului Superior al Magistraturii, a reprezentanților instituțiilor judiciare și de aplicare a legii , ai administrației publice locale, a Reprezentanței Comisiei Europene la București, a Ambasadei SUA, a reprezentanților societății civile din România și SUA.

Ceremonia a fost deschisă de procuror șef adjunct Oana Daniela Pâțu aflată la conducerea Direcției și a continuat cu alocuţiunile Ministrului Justiției Marian Cătălin Predoiu, Procurorului General Gabriela Scutea și a procurorului DIICOT Ioana Albani.
Proiectul privind achiziția sediului, aprobat prin HG nr.926 din 2017 și reaprobat prin HG1105/2020 a reprezentat parte din strategia de dezvoltare a Ministerului Public .
Obiectivul general urmărit prin darea în folosință a acestui sediu a fost asigurarea unui spațiu adecvat pentru personalul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru justițiabili precum și pentru toți participanții la efectuarea urmăririi penale implicați în realizarea actului de justiție.

Proiectul a fost finanțat în condiţiile legii, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Public și a urmărit realizarea implementării prevederilor noului Cod penal şi ale noului Cod de procedură penală, fiind amenajate camere de anchetă, spații pentru arhiva generală şi curentă pentru activitatea de grefă, precum și zone destinate documentelor clasificate.
De asemenea, spaţiul pentru infrastructura IT este amenajat în acord cu obiectivele strategice naționale de digitalizare a sistemului judiciar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here