Acasă Economie Din 2019, toți pensionarii vor fi obligați să-și încaseze pensia pe card

Din 2019, toți pensionarii vor fi obligați să-și încaseze pensia pe card

DISTRIBUIȚI

Deoarece sunt din ce în ce mai puţini bani la buget, ministrul de Finanţe caută tot felul de soluţii pentru a atrage sau a economisi fonduri. Una dintre măsurile luate de Eugen Teodorovici este să renunţe la contractul cu Poşta Română, astfel încât banii de pensii să nu mai fie viraţi de poştaş, ci să fie viraţi direct pe card. Toţi pensionarii vor trebui, astfel, să aibă card de anul viitor.

Această decizie va afecta aproximativ trei milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiţi anual pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română, pot fi distribuiţi administraţiilor locale pentru investiţii.

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistraţi la Casa Naţională de Pensii, peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile cu cardul. De asemenea, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să îşi treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoţite de comisioane.

Ministrul nu a spus însă cum vor ajunge la bancomat pensionarii din multele localități unde nu există niciun astfel de aparat.

1 COMENTARIU

  1. Ce se intampla cu cei greu deplasabili ca vecina mea, care nu mai au rude in tara, sunt singuri si de abia ajung la chioscul din coltul blocului? Daca mai au si niste vecini nepasatori sau smecheri sau hoti… Si daca nu au cont in banca,cine le va deschide contul? Cum naiba sa arunci pensionarii in asemenea situatie? In nici o tara civilizata nu se iau astfel de masuri fara consultarea in primul rand a celor implicati, respectiv a pensionarilor!!! Teodorovici e prost. sau face pe prostul? Sau a aruncat bomba ca sa nu se mai vorbeasca de referendum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here