Acasă Info Local Din 3 mai, în București se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de...

Din 3 mai, în București se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de spectacol, la 30% din capacitate

DISTRIBUIȚI

Restricțiile din București vor fi relaxate, a decis, duminică, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, după o ședință online.

Astfel, vor fi redeschise sălile de spectacol, restaurantele și cafenelele, la o capacitate de 30%. Toate aceste măsuri intră în vigoare de luni, 3 mai, de la ora 00.00 și sunt valabile timp de două săptămâni.

Programul tuturor operatorilor economici, inclusiv cafenele și restaurante este până la ora 21:00 și se menține interdicția de circulație după ora 22:00 până la ora 5:00.

Decizia a fost anunțată, duminică la prânz, de prefectul Capitalei, Alin Stoica.

”Încă suntem pe o incidență destul de mare, suntem încă în scenariul galben și înseamnă că există riscul ca lucrurile să se întoarcă, ceea ce nu dorim sa se întâmple”, a explicat prefectul Capitalei de ce nu s-a renunțat la restricția de circulație după ora 22:00.

Dacă rata de infectare va continua să scadă, următoarea relaxare va continua cu deschiderea restaurantelor și cafenelelor până la 50% din capacitate și organizarea de spectacole în aer liber cu până la 300 de participanți.

Urmatorul prag pentru o serie nouă de relaxări este o rata a incidenţei de 1,5 la mie, a precizat Stoica.

Relaxarea restricțiilor în București a fost decisă după ce rata de infectare pentru Capitală a fost duminică de 2,62 la mia de locuitori, după ce sâmbătă a fost de 2,86 la mie, iar vineri de 2,98.

Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care să fie interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână. Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness. Hotărârea a fost luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here