Acasă Economie Din februarie cresc tarifele la cadastru

Din februarie cresc tarifele la cadastru

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a aprobat un ordin prin care se scumpesc tarifele pentru serviciile furnizate de instituție. Majorările vor întra în vigoare la 4 februarie. Aceste scumpiri vor afecta mai ales fermierii, având în vedere că unele servicii precum măsurătorile terestre, serviciile de cartografiere sau extrasul de carte funciară se vor majora considerabil.

Noile tarife:

Notarea sau radierea din cartea funciară: 75 lei de la 60 lei;

Extinderea sau radierea construcţiilor: 120 lei de la 60 de lei;

Recepţia tehnică pentru lucrări de măsurători terestre: 250 lei de la 200 lei;

Recepţia pentru lucrări de geodezie, forogrammetrie şi cartografie: 375 lei de la 300 lei;

Extrasul de carte funciară de informare solicitat şi furnizat la registratura Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară: 25 lei de la 20 lei.

Extrasul de carte funciară solicitat şi furnizat prin platforma de plată online rămâne la 20 de lei;

Certificatul privind identificarea numărului topografic, cadastral şi de carte funciară după numele/denumirea proprietarului: 125 lei de la 100 lei.

Taxele pentru autorizarea persoanelor care efectuează lucrări de cadastru au fost menţinute la acelaşi nivel, respectiv 400 de lei pentru persoanele fizice şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Serviciul ROMPOS al ANCPI, până acum gratuit, va costa 100 de lei pe lună sau 1.000 de lei pe an. Serviciile ROMPOS se utilizează pentru realizarea măsurătorilor la teren şi a verificării lucrărilor specifice în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), în cadrul lucrărilor de specialitate executate de persoane autorizate de ANCPI/OCPI, cât şi în cadrul altor lucrări unde este necesară utilizarea serviciilor de poziţionare (cadastru sporadic, agricultură, construcţii, telecomunicaţii, arhitectură, arheologie, geofizică şi geodinamică, cercetări maritime etc.). – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here