Acasă Economie Din nou despre promovarea economiei sociale

Din nou despre promovarea economiei sociale

DISTRIBUIȚI

economie sociala

Partenerii proiectului “Întreprinderi sociale responsabile”, inițiat de Consiliul Județean Ilfov, și-au intensificat eforturile de promovare și dezvoltare a sectorului economiei sociale. În acest sens, a fost organizată o masă rotundă, cea de-a V-a din cadrul proiectului, pe parcursul căreia au fost supuse dezbaterii aspecte ale implementării proiectelor de economie socială finanțate prin POSDRU. Evenimentul a avut loc în data de 22 octombrie, 2015, la Institutul pentru Fericire din București.

Întâlnirea a avut ca scop identificarea aspectelor nevralgice ale implementării unor proiecte de economie socială și dificultățile cu care se confruntă toți actorii implicați în astfel de demersuri, fie ei beneficiari, parteneri sau persoanele defavorizate pe piața muncii, în calitate de – beneficiari ai proiectelor. La eveniment au participat actori relevanți din domeniul incluziunii și economiei sociale, dar și persoane din grupul țintă al proiectului, răspunzând cu entuziasm apelului lansat.

Masa rotundă face parte dintr-un plan de acțiune mai amplu prin care se dorește promovarea economiei sociale ca un instrument flexibil și eficient de integrare pe piața muncii a persoanelor defavorizate, dar și ca un sector economic care propune soluții inovative și contribuie la dezvoltarea sănătoasă a economiei comunităților sărace, informează CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here