Acasă Info Local Din nou razie pe drumurile din Ilfov

Din nou razie pe drumurile din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni au acționat și în aceste zile pe drumurile publice din județ, în special în zonele cu risc major de producere a accidentelor rutiere, pentru combaterea consumului de alcool și a substanțelor psihoactive, dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În contextul activităților desfășurate, au fost folosite aparatele de măsurat  viteza-AUTOVISION și TruCAM, precum și cele care depistează consumul de alcool  și substanțe psihoactive, respectiv ETILOTEST  și DRAGTEST.

Sîmbătă și duminică au fost aplicate 766 de sancțiuni contravenționale, dintre care 388 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și șase pentru consumul de alcool. Totodată au fost reținute 42 de permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost întocmite cinci dosare penale ca urmare a cinci infracțiuni constatate la regimul rutier, dintre care două pentru infracțiuni privind consumul de alcool, două pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere și unul fiind întocmit ca urmare a conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor  psihoactive.

Totodată, în contextul acțiunilor desfășurate, conducători de vehicule au fost informați cu privire la noile modificări și completări aduse O.U.G.195/2002 privind crculația pe drumurile publice, prin dispozițiile Ordonanței 11 din 2019, care vor intra în vigoare la data de 13 octombrie 2019, respectiv cele cu referire la interdicția, valabilă în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, de a ține în mână, sau de a folosi cu mâinile în orice mod telefonul mobil, sau orice dispozitiv mobil, prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here