Acasă Info Local Din nou recoltă bogată pentru polițiștii ilfoveni 

Din nou recoltă bogată pentru polițiștii ilfoveni 

DISTRIBUIȚI

pistolÎn urma activităţilor desfăşurate la 17 martie, poliţiştii ilfoveni au constatat zece infracţiuni şi au aplicat 139 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 610.530 de lei.

Joi, mai mulți poliţişti din cadrul IPJ Ilfov au acţionat suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi combaterea evenimentelor rutiere. Au fost constatate zece infracţiuni (dintre care șase pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, două pentru evaziune fiscală și două pentru contrafacere de marcă) şi au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, activităţilor comerciale, regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi legislaţiei în domeniul armelor. 110 dintre sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii rutieri. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 610.530 de lei.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 3.514 de jucării și bunuri de igienă personală contrafăcute în valoare de 25.497 de lei și au confiscat suma de 123.469 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut cinci permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare auto.

Restaurant clandestin la Dobroești

Polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat un restaurant clandestin, situat în incinta complexului Dragonul Roșu din Dobroești, unde mai multe persoane preparau produse alimentare care erau livrate, în regim de catering, comercianților de aici. Întrucât alimentele erau depozitate și preparate în condiții insalubre, s-a luat măsura suspendării activității unității economice, urmând ca verificările pe această linie să fie continuate de către specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov. Administratorul societății a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 30.000 de lei. În urma controlului, polițiștii au stabilit că punctul de lucru al societății nu era declarat, iar reprezentantul legal al societății nu putea prezenta documentele de proveniență ale mărfurilor depistate în local. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în conformitate cu Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Pantelimon: 120.000 de lei ascunși în roata de rezervă

Joi dimineața, polițiștii din Pantelimon au oprit pentru control, un autovehicul care circula în localitatea Pantelimon, condus de un cetățean chinez, de 47 de ani. În urma controlului efectuat, în portbagajul mașinii, în locul roatei de rezervă, polițiștii au depistat o geanta care conținea suma de 120.000 de lei, pentru care șoferul, administratorul unor societăți comerciale din Afumați și Dobroești, nu a putut să dovedească proveniența acestora. Banii au fost ridicați pentru stabilirea provenienței acestora și în vederea continuării cercetărilor, pe numele șoferului fiind întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală.

Cernica: Arme fără permis

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit șase dosare penale pe numele unor persoane, din localitatea Cernica pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma verificărilor efectuate la deținători de arme din localitățile Pantelimon, Dobroești și Voluntari, polițiștii au descoperit că permisele de armă ale persoanelor în cauză aveau termenul de valabilitate expirat. Șase arme au fost ridicate în vederea constatării criminalistice balistice, totodată, persoanelor în cauză le-a fost anulat drepul de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

Ilfov: Șoferii de maxi-taxi, speriați de Poliție, nu au vrut să circule. Candidații la primărie au profitat din plinÎn cursul zilei de joi, 17 martie, multe curse de maxi-taxi care fac legătura între Brănești, Pantelimon, Dobroești și București au fost ”anulate” întrucât șoferii au aflat de raziile poliției.

Astfel, mii de cetățeni din localitățile respective, care lucrează în Capitală, au întârizat la serviciu, iar mulți dintre copii nu au mai ajuns la școală. Maxi-taxi care circulă pe rutele din Ilfov au grave nereguli, iar amenzile par să nu îi mai sperie pe patroni având în vedere că afacerea le merge ”ca pe roate”, banii câștigați (majoritate ilicit) fiind mult mai mulți decât cei pe care trebuie să îi dea pe amenzi.

Trebuie precizat faptul că ”greva” șoferilor de maxi-taxi a dat apă la moară în special candidaților pentru primărie, care nu au ezitat să spune că ei vor rezolva această problemă dacă, bineînțeles, vor fi aleși, deși situația se află în curtea Ministerului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here