Acasă Politic Dîncu vede PSD la guvernare cu Ciucă premier

Dîncu vede PSD la guvernare cu Ciucă premier

DISTRIBUIȚI

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, nu exclude o participare a PSD la guvernare și consideră că odată mandatul flexibilizat, cea mai bună soluție ar fi o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru a forma guvernul. Dîncu a confirmat, luni seara, la Digi24, că astfel de discuții, pentru o cooptare a PSD în guvern, au mai fost, doar că nu la nivel oficial, ci doar „individual”.

„S-a risipit magia. Ne gândeam cu toții ce soluții găsește președintele PNL ca să treacă un guvern minoritar, când nimeni nu-l votează. Acum vedem că și-au dat seama și flexibilizează mandatul pe care îl are premierul desemnat”, a comentat Vasile Dîncu.

„Eu cred că ar fi o soluție să fie desemnat același premier – este o ipoteză mai degrabă -, pentru că un guvern minoritar ar fi foarte greu să se obțină cu un politician cu state vechi într-un partid, probabil ar rămâne incompatibilitățile dintre partide. Așa că, probabil, dl. Ciucă va fi din nou nominalizat și prin asta se câștigă un pic de timp în ceea ce privește negocierile viitoare și a evitat și un lucru umilitor, pentru că marți și miercuri probabil în Parlament am fi asistat la un măcel al echipei propuse”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

Vasile Dîncu: Suntem circumspecți, dar nu negativiști

Întrebat dacă PSD vrea să facă guvern cu PNL, Vasile Dîncu a spus că în momentul acesta, PSD este în expectativă, iar „mingea este la președintele României și la PNL”. „Ei sunt la bătaie în acest moment. Noi suntem circumspecți în momentul acesta, dar asta nu înseamnă că suntem negativiști”, a punctat liderul social-democrat.

La următoarele consultări de la Cotroceni, PSD nu va merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru, a reconfirmat Vasile Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here