Acasă Educatie Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României a fost decorat...

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României a fost decorat cu Ordinul Naţional Francez pentru Arte și Litere în grad de Cavaler

DISTRIBUIȚI

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, a primit Ordinul Naţional francez pentru Arte și Litere în grad de Cavaler. Distincția i-a fost acordată miercuri, 20 noiembrie 2019, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Republicii Franceze în România.

În discursul său, Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România, a menționat faptul că distincția a fost acordată pentru rolul foarte important jucat de către domnul director în realizarea Sezonului Franța-România, ca și pentru activitatea de protecție și punere în valoare a patrimoniului cultural al României.

Ordinul Artelor şi Literelor (Ordre des Arts et des Lettres) este una dintre principalele distincţii ale Republicii Franceze. Conform Decretului 57-549/1957, prin care a fost înfiinţat, este o decoraţie onorifică având scopul ”de a recompensa acele persoane care s-au distins prin creaţiile lor în domeniul artistic sau prin contribuţia pe care au avut-o în propagarea artelor şi literelor în Franţa şi în lume”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here