Acasă Politic Discurs radical al lui Ciolacu/PSD depune moțiune de cenzură pe 17 august

Discurs radical al lui Ciolacu/PSD depune moțiune de cenzură pe 17 august

DISTRIBUIȚI

”E timpul să plecați acasă sau la pușcărie”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, la dezbaterea din Parlament la care a participat premierului Ludovic Orban, că social-democrații vor depune moțiunea de cenzură în 17 august. Ciolacu a acuzat guvernarea liberală că a distrus economia, ”a vămuit sănătatea românilor” și nu a făcut nimic pentru deschiderea școlilor în siguranță, iar acum a pasat responsabilitatea pe primari și directorii de școli.

”Ați scăpat total situația de sub control, ați eșuat în gestionarea economiei, ați încălcat toate promisiunile făcute românilor. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL. V-au interesat doar alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru prieteni. Nu v-a păsat nicio secundă nici de sănătate românilor, nici de traiul de zi cu zi.  Ați avut o singură obsesie: alegerile anticipate”, a afirmat Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

Șeful interimar al PSD a susținut că ”întregul mecanism infracțional a fost dezvăluit în raportul Curții de Conturi”, care arată cum liberalii au ”jefuit bugetul țării la umbrela stării de urgență”.

”O țeapă pentru stat dar o mare afacere pentru clientela liberală. Vă dau ca exemplu doar celebrul butic din Giurgiu care a reușit să câștige un mega contract de la bugetul României, contract încheiat ilegal, așa cum spune Curtea de Conturi, prin care ați cumpărat măști cu 32 de lei bucata. Toate achizițiile din starea de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate, dar la prețuri umflate de zeci, sute de ori și multe din aceste echipamente nu au ajuns nici acum în România. Unde sunt cele 400 de ventilatoare pe care le-ați comandat în Coreea de Sud și ați plătit un avans de 2,5 milioane de dolari? E criminal ceea ce ați făcut. Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor. Ați subfinanțat secțiile ATI. Ar trebui să vă crape obrazul de rușine. Ați vămuit sănătatea românilor”, i-a transmis șeful interimar al PSD lui Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a spus că, potrivit Curții de Conturi, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 650 milioane de lei.

”Vreți alegeri cu orice preț pentru că știți că orice amânare va duce la pierderea puterii, iar odată cu pierderea puterii vă veți pierde și libertatea. Noi nu ne opunem organizării acestor alegeri, dar sunteți în stare să protejați sănătatea românilor? Românii trebuie să știe ce veți face pentru ca după alegeri să nu avem un  val de decese. Cum îi veți îndemna pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienții cu COVID? Cum veți face din școli secții de votare? Cum veți face ca să dezinfectați secțiile de vot, ștampilele, buletinele? Azi trebuie să veniți și să vă asumați clar și răspicat organizarea alegerilor în condiții de siguranță”, a susținut Ciolacu.

În privința deschiderii școlilor, președintele interimar al PSD a afirmat că mai este doar o lună până la începerea școlii, iar Guvernul a pierdut toată vara și nu a făcut nimic. ”Și pentru că nu ați fost în stare de nimic ați pasat răspunderea către primari și directorii de școli”, a adăugat Ciolacu.

”Cu sprijinul constant al președintelui Iohannis, timp de nouă luni ați distrus România pas cu pas. Dar gata, vă ajunge, s-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia Guvernului pe care îl conduceți. E timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de ce ați făcut fiecare”, a încheiat Marcel Ciolacu. Foto: Digi 24

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here