Acasă Interne Discuții despre controlul coordonat la frontiera de est

Discuții despre controlul coordonat la frontiera de est

DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu și omologul moldovean Adrian Efros au avut o discuție în sistem de video-conferință pe tema fluidizării traficului la frontiera comună în perioada apropiatelor Sărbători Pascale, dar și despre dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și modernizarea punctelor de frontieră, extinderea activității punctului de trecere Leova-Bumbăta și prelungirea Acordului privind controlul coordonat la punctul de trecere Leușeni-Albița.

Măsurile care vor fi adoptate în perioada următoare au în vedere utilizarea tuturor pistelor de control disponibile pentru gestionarea fluxului de călători și marfă pe ambele sensuri, inclusive, unde este posibil, suplimentarea numărului de polițiști pentru controlul documentelor și a numărului de echipamente de verificare.

Cei doi oficiali au stabilit că este necesară asigurarea unor finanțări suficiente și predictibile, inclusiv din fonduri ale UE, pentru crearea unei infrastructure corespunzătoare care să permită un control la frontiere adecvat atât pentru traficul transfrontalier, cât și pentru polițiști.

Călătorilor care au planificat trecerea frontierei în această perioadă li se recomandă  să verifice valabilitatea și statutul documentului de călătorie și consultarea aplicaţiei Trafic On-line, care prezintă  situația traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afișate reprezentând o medie a timpului de așteptare pentru anumite intervale de timp, astfel încât să poată alege un punct de trecere mai puțin solicitat.

1 COMENTARIU

  1. […] Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu și omologul moldovean Adrian Efros au avut o discuție în sistem de video-conferință pe tema fluidizării traficului la frontiera comună în perioada apropiatelor Sărbători Pascale, dar și despre dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și modernizarea punctelor de frontieră, extinderea activității punctului de trecere Leova-Bumbăta și prelungirea Acordului privind controlul coordonat la punctul […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here