Acasă Politic Disensiuni la nivel înalt

Disensiuni la nivel înalt

DISTRIBUIȚI

Președintele insistă cu anticipatele, Orban își construiește un fel de USL cu care vrea să păstreze actualul guvern până în toamna lui 2020

Declarația președintelui Iohannis de vineri, că sunt șanse de 50% pentru anticipate, a fost mai degrabă un avertisment public pentru șeful actualului executiv, liderul PNL Ludovic Orban, spun surse politice, citate de Comisarul.ro.

Orban s-a dedulcit la plăcinta guvernării și încearcă să iasă din sfera de influență a președintelui, construindu-și propriul pol de putere în Parlament, cu o armată de strânsură, toți foști pesediști sau foști membri ai partidului lui Dan Voiculescu. Așa cum sunt Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin. Au apărut chiar, în ultimele zile, informații conform cărora Orban a început să fie deranjat de chemările președintelui la Cotroceni, pentru consultări.

Conform acelorași surse, președintele și-a încheiat discuțiile informale cu liderii principalelor partide pe tema anticipatelor. Și a primit din partea acestora multe informații îngrijorătoare despre manevrele subterane pe care le face Orban pentru a submina tentativa președintelui de a provoca anticipate.

Conform informațiilor Comisarul.ro, Orban este alimentat de camarila care s-a format deja în jurul său cu tema că președintele Iohannis nu-l va mai nominaliza ca premier după alegerile anticipate. Deși președintele a avut față de el un comportament cât se poate de corect. Și vineri a reiterat faptul că tot Orban va fi cel care va fi împuternicit să formeze noul guvern și după anticipate. Fpto – Digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here