Acasă Anchete DNA cercetează împrumutul luat de România de la FMI, în 2009

DNA cercetează împrumutul luat de România de la FMI, în 2009

DISTRIBUIȚI

fmiDirectia Nationala Anticoruptie a deschis un dosar penal in care cerceteaza imprumutul pe care Romania l-a contractat in 2009 de la Fondul Monetar International (FMI). Aceasta ancheta a primit dupa ce procurorii au primit peste 270 de sesizari privind ilegalitati in contractarea ajutorului financiar.

Plangerile precizeaza ca Romania ar fi fost prejudiciata cu aproape două miliarde de euro in urma contractarii imprumutului, care nu ar fi fost necesar, lucru afirmat chiar in 2008 de principalii factori de decizie. Conform sesizarilor depuse la DNA si publicate de Ziarul Bursa, reclamantii acuza savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, conflict de interese si constituirea unui grup infractional organizat.

Printre persoanele care sunt mentionate in sesizari ca ar fi incalcat legea se numara fostul presedinte Traian Basescu, fostul premier Emil Boc, guvernatorul BNR Mugur Isarescu si consilierul pe probleme de politica monetara a guvernatorului, Lucian Croitoru.

”Urmare adresei dumneavoastra din data de 17.10.2016, prin care solicitati comunicarea unor date cu privire la plangerea depusa la data de 16.08.2016, va comunicam ca numarul de dosar penal sub care a fost inregistrata aceasta este 664/P/2016, lucrarea fiind repartizata unui procuror din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie” a raspuns DNA la o interpelare a aiarului Bursa pe tema dosarului. Romania, dupa cum se stie, a semnat in 2009 un acord cu Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE), Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) de 20 de miliarde de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here